Innováció

Célunk: olyan innovációk támogatása, amelyek alkalmasak jelentősen befolyásolni, átalakítani, vagy manipulálni különböző környezetszennyező hatásokat, hogy azok károsító hatása jelentősen csökkenjen, meg szűnjön, vagy kezelhetővé váljon. Minden olyan találmány, amely alkalmas lehet a fenti hatások kiváltására, kap egy esély vállalatunktól, hogy elkészülhessen a prototípusa, hogy alkalmasság esetén megkapja a jogvédelmet, és piacra kerülhessen.

Lehetnek ezek technológiák, különböző szellemi termékek, és konkrét találmányok is. Ha alkalmasnak találjuk az ajánlatot a továbbgondolásra, vállalatunk tulajdonrész vásárlásával biztosít lehetőséget a feltaláló számára, hogy megvalósítsa álmait.

A továbbiakban három olyan innovációt láthattok, amelyek megvalósulás esetén önállóan is alkalmasak lehetnek globális hatások kiváltására, vagy meglévő problémák kiküszöbölésére.

 

Carbon Credit Investment Card: Ez a kártya, cégünk olyan szellemi terméke, amely megvalósulás esetén több ezer hektár erdő létesítésére ad lehetőséget oly módon, hogy a kártya tulajdonosa azon kivül hogy jelentősen hozzájárul ezen erdők létrejöttéhez, gazdasági hasznot is elkönyvelhet vállalkozásában.

Lényege, hogy a jelentős környezeti terhelést okozó vállalatok egy olyan C4-es besorolású növény, az Öko Fa telepítését finanszírozzák meg, amely megfelelő ütemezés esetén hosszú távú, fenntartható hatás kifejtésére képes. Ez a növény a világ leggyorsabban növő fája, az Öko Fa. Nyolc évesen vágás érett, 18-20 m-es koronamagassággal, és 30-35 cm-es törzsátmérővel rendelkezik. Vitalitására jellemző, hogy 6-7 alkalommal újrasarjad, így az első vágást követően garantáltan 3-szor újratelepítés nélkül képes azonos növekedési ütemben fejlődni, így huszonöt év folyamatos kitermelés realizálható, tervezett, ütemezett erdőtelepítés esetén.

Ez az életciklus adja azt a fedezetet, amely miatt a Carbon Credit Investment Card, tudja garantálni az egyedülálló hozamokat, amellyel a piacon jelenleg egyedülálló konstrukció.

Három futamidővel kerül kibocsájtásra, 8, 10 és 15 évvel.

A könnyű megérthetőség miatt mindhárom futamidő esetében számoljunk havi 10.000 Ft-os megtakarítással.

 

8 éves futamidő esetében a megtakarítással azonos időtartamra, azaz 96 hónapra garantáljuk a hozamokat, mégpedig a 10.000 Ft háromszorosát, azaz harmincezer Ft-ot havonta.

A 10 éves futamidőnél, a hozam 120 hónapon át havi 40.000 Ft,

A 15 éves futamidő esetében pedig a hozam 180 hónapig 50.000 Ft.

Mindhárom esetben a hozamok kizárólag a megtakarítási ciklus lezárását követően, az első kitermelés után kerülnek folyósításra, és kizárólag havi bontásban igényelhetőek.

A kártya ideális lehetőség, hogy a munkáltatók azon kívül, hogy teljesítik környezetvédelmi kötelességüket, hosszú távú gondoskodással is jutalmazhatják munkavállalóikat.

Természetesen nem csak cégek, hanem olyan magánszemélyek is igénybe vehetik a szolgáltatást, akiknek nincs lehetőségük saját erdő telepítésére, de szeretnének egy olyan környezetvédelmi programban részt venni, amely befektetésnek sem utolsó.

 

Inno-Kor: Ez az Innováció, Körző Frigyes ötlete alapján kerül megvalósításra.

Lényege egy olyan elektromechanikus eszköz megalkotása, amely alkalmas minden fosszilis energiahordozó égetésekor keletkező káros anyag semlegesítésére. Bármekkora méretben elkészíthető, így a gépjárművektől, az ipartelepek gyárkéményéig alkalmazható. Működési elve, hogy csapdába ejti, manipulálja, és tárolja a távozó füstgázokból, a szilárd, a folyékony, és a gáznemű káros anyagokat is.

Hatékonyságára jellemző, hogy a gépjárművek esetében az általános 14%-os káros anyag kibocsájtást, 0,3 %-ra csökkenti!

Ennek mértékét azzal tudom legjobban éreztetni, hogy egy nagyvárosi kimondottan tiszta levegő, 0,7% káros anyag tartalommal rendelkezik!

Az eszköz prototípusként korábban már létezett, 2011-ben több tudományos műsor is foglalkozott vele, ám megvalósítására ez idáig finanszírozási problémák miatt nem került sor.

Az ilyen ötletek azok, amelyek piacra jutás esetén globális hatás kifejtésére is képesek, csupán fel kell karolni őket, és végigkísérni a terméket, az ötlettől a megvalósulásig.

Erre jött létre a Carbon Credit Investment Zrt.

Ha rendelsz egy Carbon Credit Investment Card-ot, az ilyen ötletek megvalósulását támogatod, és mellette még keresel is.

 

Green Guard: A zöld őr, egy meglévő termék mellékhatásaként került a látómezőbe. Ez a termék egy olyan építőipari adalékanyag, amely vízmentessé teszi a betont, illetve a különböző habarcsokat, vakolatot. Ez a tulajdonsága is szenzációs, de cégünk innovációs termékei közé, nem ezen tulajdonságai alapján került. Mintegy mellékhatásként, hogy úgy mondjam egy baleset következményeként figyeltek fel arra a tulajdonságára, hogy az olajjal érintkezve, szinte teljesen magába zárja azt, és olyan mértékű a fúzió, hogy a képződő kocsonyás anyag, kézbe vehető, különösebb szennyezés nélkül.

 

Ennek a képességnek az ipari hasznosítása a cél, hogy a legnagyobb környezetszennyező cégek, a vágóhidak, a húsüzemek, az olajvállalatok, a különböző olaj és zsír származékokkal dolgozó cégek az adalékanyagnak a technológiai láncba történő beépítésével megelőzzék a környezetszennyezést, vagy a már meglévő technológiák esetében mentesíteni tudják az üzemeket a működés során fellépő környezeti terhelésektől.

Az abszorbens erősen hidrofób, könnyebb a víznél, így a víz felszínén lebegve megköti a képződő zsír, és olajszármazékokat, majd a fúzió során fajsúlya megnő, és a fenékre süllyed. Ez a tulajdonsága kiválóan alkalmassá teszi a biogáz erőművek hatékonyságának növelésére, mivel a képződő növényi, és állati zsírok, a felszínen összeállva gátolják a gázképződést. Az adalékanyag alkalmazásával ezek a zsírok összegyűjthetőek, és a fenékre süllyeszthetőek, így a gázképződés 20-25%-al javítható.

Ugyanez a képessége, miszerint a fúzió után hat-hét perccel el sűllyed sajnos meggátolja abban, hogy a nagy olajkatasztrófák esetében a nyílt vizeinken használni tudjuk.

Jelenlegi célunk, egy olyan hordozóanyag kifejlesztése, amely a fúzió után is képes a massza felszínen tartására, ezáltal az összegyűjthetővé teszi azt.

Ha elképzelésünk megvalósul, megakadályozhatóvá válnak a nagy olajkatasztrófák káros környezeti hatásai, és mellékesen a begyűjtött anyag újrahasznosítható, szétválasztható, elégethető. A maradék anyag a magas mésztartalma miatt, akár talajjavítóként is felhasználható.