Inno Cor

A lakossági felhasználás legjelentősebb területe a gépjárműipar.
Ennek a területnek leginkább az egész éves környezeti terhelésének csökkentése szempontjából van jelentősége. A gépjárművek károsanyag kibocsájtását 0.5% alá tudjuk szorítani, a jelenleg elfogadott 14%-os küszöbértékkel szemben. Ez a károsanyag csökkentési mutató 98%-os hatékonyságot jelöl. Az eszköz vezérlését a gépjárművek főtengelyéről adott mechanikus, vagy elektronikus vezérlés igazítja a teljesítményhez, amely minden esetben teljes szinkronban dolgozik az erőgéppel. A szerkezetbe jutott károsanyagokat halmazállapotuk szerint kezeli, különválasztva a szilárd, a légnemű, és a folyadék halmazállapotban megjelenő károsanyagokat, majd a térfogatuk manipulálást követően egy közös tárolóban, izsapszerű halmazállapotban tárolja azokat.
Az élhető nagyvárosi levegő a szálló porok, és egyéb szennyeződések alapján 0.7%-os károsanyag mennyiséget feltételez, amely adatok alapján az eszköz használatát követően a gépjárművek kipufogó gázai a jelenlegi elfogadott értéknél tisztább levegőt juttatnak a légtérbe. Ennek magyarázata, hogy a lebegő por és egyéb szennyeződéseket, amit a gépjármű az üzemeléséhez szükséges levegő beszívásán keresztül az égéshez felhasznál, az eszköz segítségével csapdába kerülnek,így azokból már csak a szűrt, tisztított állapotban kijuttatott égéstermékek kerülhetnek vissza a környezetbe,
Ezeknek a hatásoknak a következtében élhetőbbé válnak nagyvárosaink, megszűnnek a biológiai terhelések az emberi szervezetre, jelentős egészségügyi kockázatok válnak hatástalanná, és mind egészségileg, mind mentálisan élhetőbb, élvezhetőbb lesz a nagyvárosi lét.
Az egészségügyi terhelések csökkenésének nemzetgazdasági hatásai, az alacsonyabb megbetegedések, a gyorsabb gyógyulások révén előre ugyan nem kalkulálhatóak, de összhatás tekintetében minden bizonnyal vetekszik a környezetvédelmi előnyök mértékével.