Rólunk

Cégünk a környezetvédelmi innovációk gyakorlati hasznosítására fejezi a fő hangsúlyt.

Tevékenységünk során segítjük a feltalálókat, az ötlettől a megvalósulásáig, és a megvalósult innovációkat elérhetővé kívánjuk tenni közvetlenül a lakosság részére.  Ennek első projektje a Öko Fa energetikai célú, befektetés jellegű elterjesztése, amikor is a lakosság velünk együttműködve, ütemezett telepítések révén olyan hosszú távú energiaerdőhöz jut, ami 24 éves periódusban biztosítja az éves tűzifa igényt, illetve stabil jövedelemforráshoz juttatja az ültetvény tulajdonosát.

A Paulownia fajta, közismertebb nevén a Öko Fa , a világ leggyorsabban növő fafajtája, nyolc év alatt vágásérett, és tövenként a rönk, és az ágak összessége elérheti az 1m3 hozamot. Ütemezett telepítések révén az állomány évente vágható, és mivel a fa 7-8 alkalommal újrasarjad, így csak ez első nyolc évben kell költeni a telepítésre, majd ezt követően, minimális ápolási munkákat leszámítva, gyakorlatilag ráfordítás nélkül hozamol legkevesebb 24 éven át.

Szeretnénk ha ez a fajta energetikai befektetés leginkább a lakosság köreiben kerülne megvalósításra, ahol a tulajdonos naponta ellenőrizheti befektetését, nincsenek brókerek, és minimális a kockázat.

A környezetvédelmi innovációk területén az induláskor két találmány hasznosítását, és piacra jutásának támogatását tűztük ki célul.

Az első projekt egy olyan már meglévő ötlet gyakorlati megvalósítását tűzte ki célul, amely a gépjárművek káros anyag kibocsájtását csökkenti illetve szünteti meg oly módon, hogy a kipufogóba kerülő égéstermékből csapdába ejti mind a szilárd, mind a folyékony, mind a gáznemű káros anyagot, és a környezetbe kerülő kipufogógáz mindössze 0.3% káros anyagot tartalmaz. Hogy érezhető legyen ennek mértéke, tudni kell, hogy a nagyvárosi “tiszta levegő” amit belélegzünk, 0,7% káros anyag tartalommal rendelkezik.

A második projektünk egy olyan por állagú adalékanyag, amely olajmegkötő képessége révén alkalmas az ipari méretű olajszennyezések, és olajkatasztrófák semlegesítésére. Az anyag olajjal érintkezve magába zárja azt, egy kocsonyás állagú anyagot képezve, amelyet ha megérintünk, vagy a kezünkbe veszünk, akkor sem leszünk tőle olajosak. A fúzió során az olaj és az adalékanyag fajsúlya megnő, és így nehezebbé válik a víztől, és a fúziót követően 6-8 perc múlva elsüllyed. A fejlesztés célja, hogy olyan hordozó anyagot dolgozzunk ki, amely ezt a kocsonyás anyagot a víz felszínén tartva összegyűjthetővé teszi azt, megakadályozva ezáltal az elsüllyedést, és a rejtett környezetszennyezést.

Várunk minden olyan ötletet, ami a környezetvédelem területén forradalmi újítást tartalmaz, vagy súlyos jelenleg fennálló környezetszennyezés gyakorlati megszüntetésére ad lehetőséget.