Tűzifa

Célunk: hogy segíthessünk, azoknak a vidéki családoknak, akinek gondot jelent az otthon melege, akik szeretnének úgy indulni a télnek, hogy biztosak abban, nem fognak fázni a gyerekeik.

Ez a program a világ leggyorsabban növő fájára épül. Ez a fa az Öko Fa. Az Öko Fa növekedésére jellemző, hogy minimális ápolás mellett nyolc éves korára lesz vágásérett, 15-20m-es koronamagassággal, és 30-35 cm-es törzsátmérővel. A nyolcéves növény az ágakkal együtt, 0.8-1m3 tűzifát termel, kivágás után hatszor, hétszer újrasarjad, így az első nyolc évet követően már telepíteni nem kell, csupán nevelni, ápolni, és húzni annak hasznait.

 

Lakosság:

Programunk nyolcéves együttműködésen alapul. Ez alatt az idő alatt partnereink, saját telkükön, saját birtokukba telepítenek évente 20db Öko Fát, amelyet szerződés esetén, a teljes nyolc évre garantált áron biztosítunk!

Évente 18-20 m3 tűzifa 25 éven át,mind össze 8000 Ft-ból évente!

Tudjuk, hogy sokszor a mindennapi megélhetés is gondot okoz, ezért az egyéves előnevelt csemetéket, visszavágott, szabadgyökeres formában 1000 Ft-os nettó áron biztosítjuk szerződött partnereinknek! Ez 25.400 forintos éves költséget jelent, amely összeget az év bármely szakaszában befizetheti a partnerünk. Ha nyáron áll rendelkezésre több, akkor nyáron, ha könnyebb részletekben, akkor tizenkét havi kamatmentes részletekben is teljesítheti a vételárat. A lényeg az, hogy márciusra rendelkezésre álljon a csemeték ára.

Ha leszerződsz velünk, mi megneveljük a csemetéket, akkor is, ha a fizetéssel évközben csúszol. Fontos, viszont, hogy a telepítés időpontjára beérkezzen a teljes vételár, mert a 25 éves tűzifa program csak akkor működik, ha a megelőző nyolc évben mindig azonos mennyiségű csemete kerül kiültetésre!

Gondoskodj magadról, és élvezd, hogy jobb a levegő, hogy gyönyörű a kert, hogy saját mézed van, hogy pihenhetsz a fák árnyékában, és még a téli tüzelőd is megvan!

Napi hetven forint! Egy kávéval, vagy két cigivel kevesebb naponta, és meleg, és nyugalom 25 télen át!

Te döntesz!

 

Közület:

Önkormányzati programunk a lakossági tűzifa program kibővített változata, azzal a különbséggel, hogy itt a rendelkezésre álló terület, a település igénye, és szándéka szerint határozzuk meg, a nyolcéves együttműködés nagyságát.

A rendelkezésre álló területet felosztjuk nyolc egyenlő részre, és minden évben azonos mennyiségű Öko Fa csemetét telepítünk ki. Ha csak a közintézmények fűtése a cél, akkor az előző évek során felhasznált kalóriaérték alapján tudjuk meghatározni az évenként szükséges fa mennyiségét, és ennek a nyolc egyenlő részre történő felosztásával, és telepítésével teremtjük meg az alapot a 25 éven át fenntartható tűzifa igény kiszolgálására.

Ha ezen túlmenően van szándék energetikai hasznosításra is, akkor korlátot csak a rendelkezésre álló területek nagysága jelenthet. Az első telepítést követően nyolc év áll rendelkezésre, hogy pályázati forrásból megvalósítsuk azt az erőművet, ami a fa gázosításával a leghatékonyabb elektromos energia előállítására képes. Szinte biztos, hogy a nyolc év alatt, lesz ilyen pályázati forrás, ennek figyelésében és elkészítésében is tudunk segítséget nyújtani. Az ideális kombinációban, mind a két cél megvalósítható, azaz, a megtermelt energia hulladék hőjét felhasználva nyújt komplett megoldást a település energetikai, és hőigényére is. Természetesen a képződő hő egyéb irányú, mezőgazdasági, turisztikai, gyógyászati hasznosítása is szóba jöhet, a már felsorolt célokon túl.

Az erőművek kapacitásának meghatározására az előző években felhasznált energia alapján készítünk számításokat, és tervezzük meg az energia erdő optimális méretét. Természetesen mind a tervezésben, mind a kivitelezésben profi partnereinkkel együttműködve szolgáljuk ki partnereink igényeit.

Ha a területek nagysága lehetőséget biztosít, akkor mindezen túl a településen élő hátrányos helyzetű családok tűzifa igényét is be lehet kalkulálni.

Az önkormányzati projektek esetében is szerződött partnereinknek garantáljuk a teljes futamidőre a csemeték árát, illetve két év 100%-os garanciát biztosítunk csemetéinkre, biológiai elhalás esetére!

Az éves csemete igény vételárának kifizetésére itt is tizenkét hónapos részletfizetést tudunk biztosítani szerződött partnereink részére.